Mogen wij u voorstellen de honden van spanje Bimba

 

 

 

 

       Charco´s Gegevens

 

Geboren : 07/04/2020

Rescued :26/12/2021

Gewicht :25 kg

Ras : Mix

Karakter : vriendelijk , heel energiek

Steriel :Ja

Kan bij ander honden  :ja

Kan bij katten  ; Niet getest

Leishmania : Negatief

 

               Charco`s Verhaal

 

Charco´s verhaal zou eigenlijk de naam " mijn eeuwige glimlach en aanstekelijke superkrachten " moeten noemen .

 

Waarschijnlijk is Charco het zoveelste slachtoffer van die " Sport " jagen genoemd .

Het was Kerstmis , toen een dame hem zag dolend langs de rijbaan , Charco volgde haar tot aan het eerstvolgende dorp , daar ging de dame naar de politie , maar Charco had geen chip .

De dame wilde Charco toch een veilige nacht bezorgen , ondanks dat haar eigen honden niet zo sociaal waren , ze charco een plaatsje in de gang gegeven . Hier kon hij de nacht toch zeker veilig doorbrengen .

De dag erna , nam ze contact op met de mensen van bimba , zij zijn hem meteen komen ophalen .

 

           Over Charco

De dag dat Charco aankwam in de shelter , had enorm geregend ervoor , hij was door zijn quarantaine, en klaar om naar zijn nieuwe verblijplaats te gaan , bed , eten , water alles stond klaar .

Maar onze grote  vriend , had meer interesse in de plassen buiten , hij kon maar stoppen om hier in te trappelen en van te drinken .

Vandaar ook zijn naam , Charco betekent plas .

 

Charco was vanaf dag een , vriendelijk met alles en iedereen , nu nog steeds als de vrijwilligers komen , blaft hij met zijn glimlach om knuffels en koekjes te krijgen .

 

Charco is geen klein hondje , hij is groot , hij is groter dan de alle andere honden in het asiel , maar zijn grootte houdt hem niet tegen om te spelen met hen als een puppy .

Hij houdt ervan om te rennen en de rest volgt hem .

Charco is een heel vrolijke hond , die zo graag wil spelen , spelen , spelen ,....................;

         Charco´s behoeften en wat we zoeken voor hem .

 

Charco is opgegroeid op het platte land , het asiel bevind zich ook op het platte land ver van de drukte en de stad , hij is nog nooit in een stad geweest , daarom moet men in het begin heel voorzichtig zijn , zoals bij de eerste wandelingen , zeker in een omgeving dat hij niet kent , harde geluiden enz .

 

Daarom vragen we voor zij adoptie , een ontsnappingsharnas en halsband te gebruiken , met aan elk een leiband , dubbele aanlijning .

 

Charco is wel een heel ordelijke en propere jongen , als hij naar het toilet moet zal hij dit enkel buiten doen , zijn slaapplaats , bed is altijd proper en wordt niet vernield .

 

 We moeten nog wel is benadrukken , dat zijn energielevel heel hoog is , hij heeft nood aan lange wandelingen , ruimte waar hij kan rennen , maar wel veilig is , goed omheind.

 

 Een ander belangrijk punt is , dat Charco zijn ontsnappingskunsten enorm zijn , zelfs in het asiel plaatsen ze hem in een speciale ruimte voor de ontsnappers , ook is de omheining hoog genoeg , Charco weet hoe hij moet klimmen en kan enorm goed springen .

 

Voor dit punt moet er rekening gehouden worden dat hij nooit zonder toezicht mag buiten zijn in de tuin ....

 

 

 

   Charco , zal zonder twijfel , rennen naar zijn nieuwe familie die hem zijn gouden mandje willen geven , en ook zonder

        twijfel  zal iedereen smelten ,voor zijn peperkoeken hart en geweldige glimlach

 

 

 

                         Isidro´s gegevens

 

Geboren : 01/05/2017

Rescued : 15/05/2021

Ras : Amerikaanse Akita Mix

Gewicht : 32 kg

Steriel : ja , november 2021

Karakter : vriendelijk , maar nog steeds bang van vreemden

Kan bij andere honden : selectief

Kan bij katten : niet getest

Leishmania : Negatief

 

                                                                 Isidro`s verhaal

 

Isidro´s naam zou eigenlijk , "uiterlijk is misleidend " moeten zijn .

Isidro , Isi voor de vrienden , was aan het rondolen in een klein dorpje in Spanje , zijn uiterlijk liet mensen weglopen van hem , ipv hem te helpen . Niemand durfde Isi helpen , hij is en hond die mensen bang maakt door hoe hij eruit ziet .

Hij werd gered op 15/05 het feest van San Isidro Labrador (Spanje) , vandaar ook de naam isisdro .

Hij werd met grote voorzichtigheid gered , maar eens in de auto , veranderde zijn expressie , geen angst meer , eindelijk iemand die mij durfde helpen ipv weg te lopen .

We kennen zijn verleden niet , van waar hij komt , waarom was hij achtergelaten ;

We weten wel dat er niemand naar hem zocht , ze vonden het ook niet nodig om een chip te geven .

 

                                      Over Isisdro

 

 Isi eist altijd heel graag de aandacht op , het moment dat hij ziet dat de vrijwilligers aankomen , springt hij op en neer om als eerste hallo te zeggen .

Als de vrijwilligers willen vertrekken , is hij echt de laatste om tot morgen te zeggen .

 

Isi vindt het heerlijk om rond te rennen , wanneer er er gezelschap is gaat hij nooit ver weg .

 

Hij houdt van geborsteld te worden , alhoewel , we niet weten of hij van het borstelen houd of van de aandacht die hij dan krijgt die hij zo graag heeft , wij denken het tweede  .

 

 Isi , zal ook nooit een bad weigeren , zelfs in het kleinst badje . Hij is altijd zo blij wanneer hij water vind en erin kan spelen .

Watersporten is echt zijn ding .

 

Hij kijkt ook altijd met een blik van blijf bij mij , nog niet weg gaan , hij is toch aanhankelijk en heeft veel aandacht nodig .

er is ook iets wat hij niet kan missen , zijn bal .

Hij kan uren spelen met zijn bal .

 

Isi is ook heel flink bij de dierenarts , genoeg knuffels en koekjes werken altijd

       Isidro´s behoeften en wat zoeken we voor hem

 

Isi  is opgegroeid op het platte land , het asiel bevind zich ook op het platte land ver van de drukte en de stad , hij is nog nooit in een stad geweest , daarom moet men in het begin heel voorzichtig zijn , zoals bij de eerste wandelingen , zeker in een omgeving dat hij niet kent , harde geluiden enz .

Daarom vragen we voor zijn adoptie , een ontsnappingsharnas en halsband te gebruiken , met aan elk een leiband , dubbele aanlijning .

 

Isi heeft een familie nodig met ervaring , ook al is hij een heel speelse en vriendelijke jongen , toch zie je dat hij geen goed verleden heeft gehad  en niet op de juiste manier opgevoed en behandeld is hij wantrouwt vreemden kan niet met alle andere honden

    Isidro , wacht , met zijn bal op zijn gouden mandje , een familie dat begrip voor hem heeft en hem helpt om de het verleden dat hem is overkomen doen vergeten . Een familie die hem alle liefde geeft , die hij ook in zijn hart draagt

 

 info stuur een mailtje naar deperroamor@gmail.com

                      Ginebra en Whisky / Gegevens

 

 Geboren : Whisky 14/06/2018

                     Ginebra 15/08/2020

 

Rescued : 13/10/2021

Ras : Mix podenco maneto

Gewicht : 12 kg / 6 kg

Steriel  : beiden

Karakter : heel angstig , niet agressief

Kan met andere honden : beiden

kan met katten : niet getest

Leishmania: Ginebra negatief

                         Whisky positief

Ginebra

Whisky

                                              Whisky en Ginebra hun verhaal

 

Ginebra en Whisky , hun verhaal heeft als titel , "Alone in the face off danger ".

Omdat onze kleine vrienden enkel elkaar hadden in een wereld vol gevaar en obstakels , was voor hen echt alles teveel en te groot . Ze hebben zo moeten vechten om voor henzelf te zorgen , elke dag voedsel vinden , een plaats om te schuilen , en dit elke dag met al de angsten die ze hadden voor de grote wereld en vanuit hun verleden .

 

De twee redden van de straat was zeer moeilijk en gecompliceerd , het was een intense opvolging , tot we een plek gevonden hadden waar ze konden eten , weg van al het gevaar , een plek waar ze ons niet zouden zien als we in de auto zaten .

We moesten zeker zijn dat we ze niet uit het oog zouden verliezen , dus elke dag , op het zelfde uur , voormiddag en namiddag , altijd op dezelfde plaats eten zetten , zelfs een kleine schuilplaats voor hen gemaakt met videocamera gecamoufleerd om ze te kunnen volgen .

Het koste heel veel tijd , werk en heel veel geduld , maar ze hadden honger en wij het geduld .

Uiteindelijk kwamen ze elke dag eten . Dit was ook het moment om hen te redden met de vangkooi , hun enige kans op een redding en gelukt

                                                             Over Ginebra en Whisky

 

De niet te ontcijferen blik van onze kleine vrienden , is een mengeling van , droefheid ,melancholie,goedaardigheid en angst, deze heeft de magische kracht om de meest ter plek in ons hart te raken .

Je zou denken dat deze twee kleine honden , die zulke krachtige gevoelens kunnen oproepen , niets te vrezen hebben van mensen , maar de realiteit is echter anders .

 

Onze kleine vrienden leven met de angst van mensen , ze kunnen ons nog niet vertrouwen , geen wonder .

 

Ze zoeken altijd en schuilplaats wanneer iemand dichter wil komen , maar stilletjes aan komen ze toch wat dichter en nemen ze snoepjes aan .

Ze vragen niet om knuffels en aandacht , maar als ze deze krijgen van de vrijwilligers , lijken ze toch elke dag meer en meer gerust .

Whisky en Ginebra delen een speciale band . Ze hadden enkel elkaar voor een lange tijd ,dit is dan ook de reden waarom we vragen om ze samen te adopteren , niet apart , ze hebben elkaar nodig .

Ginebrais de meest verlegen , maar toch is zij diegene met het karaktertje, zij is diegen dat begint te blaffen om de alarm te slaan , en haar vriend te waarschuwen als er iemand komt .

Maar dan om haar eigen te beschermen kruipt ze achter Whisky.

whisky is een echt softy.

 

Onze kleine vrienden houden enorm van zonnebaden , de eerste zonnestraal is daar en , ze gaan meteen buiten liggen .

                                                  Whisky en Ginebra behoeften en wat zoeken we voor hen

 

Ze hebben beiden hun tijd en ruimte nodig , nooit mag iets geforceerd worden of te overwelmend zijn .

Ze hebben nood aan positieve energie , heel veel geduld en megaveel liefde .

Alles wat ze nooit gekregen hebben van de mensen die hen gedumpt .

Want spijtig genoeg hebben ze enkel pijn , mishandeling , alle slechte dingen gekend in hun verleden .

Whisky is positief op leishmania , maar in het beginstadium , nu is deze volledig contole met een pilletje per dag en regelmatig controle bij dierenarts

Het is heel belangrijk om weten , voor diegene dat bereid zijn te adopteren , dat ze niet zoals ander honden zijn, ze zullen niet meteen komen voor te knuffelen , of hun staart wiggelen als ze u zien , zelfs niet eten als je in de buurt bent .

Op een dag zal deze wel zijn , maar daarvoor is heel veel geduld en liefde nodig , pas als zij u vertrouwen en zich veilig voelen zal dit gebeuren .

Alle info stuur een mailtje naar deperroamorgmail.com

Suri ❤️

Suri is een teefje van 1 jaar jong .

Ze doolde rond op de straten in Spanje , niemand dat naar haar omkeek . Gelukkig waren de vrijwilligers van bimba daar.

Ze is nu veilig , en meteen naar de dierenarts , suri had demotex en gebroken teen 😞

Gelukkig is Suri nu volledig hersteld , en klaar voor een liefdevolle thuis .

Suri doet het supergoed met soortgenootjes , mens en katten

Wie wil haar,deze mooie lieve meid haar kans geven 🙏

Alle info omtrent adoptie stuur een mailtje naar deperroamor@gmail.com

 

Up date /Braulia❤️❤️

Ons meisje stelt het wel en ze gaat in opvang bij mensen in spanje , zij zullen voor haar zorgen tot ze toch nog een thuis moest vinden .

Toch vragen we om haar en ons te steunen , want haar kosten blijven natuurlijk .

En we willen haar alle comfort en alles wat ze nodig heeft blijven geven , alvast bedankt van Braulia en ons .😘

Braulia vraagt of ze op jullie steun mag rekenen 🙏

Ze is niet meer van de jongste , ze werd opgepikt door de vrijwilligers van bimba in een dorp te spanje .

Meteen naar de dierenarts want ze kon amper op haar pootjes staan .

Braulia , heeft een infectie aan de urinewegen , anemie, hartruis , melkklier en baarmoeder bevatten tumoren , cataract en bijna doof .

We gaan haar niet aan haar lot overlaten en we gaan doen wat we kunnen .🙏

Maar de de dierenarts heeft ons al gewaarschuwd dat het kostenplaatje hoog zal oplopen .

Toch zou ik graag nog is op steun van jullie willen rekenen , om mee alles te doen voor haar wat nodig is . ❤️

Elke eurootje is welkom op

Esperanza de perros

BE68 7360 5526 7634

Braulia ❤️

Cloe😍

Cloe werd al een tijdje gevolgd in spanje , door de vrijwilligers van bimba , maar ze liet haar niet vangen . Tot het noodlot kwam , ze werd aangereden door een auto , gelukkig voor Cloe , heeft ze geen ernstige verwondingen , en heeft ze haar laten vangen , zodat ze de beste zorgen kon krijgen .

Cloe is een podenco geschat geboren te zijn 06/01/2021, ze is volledig hersteld en klaar voor haar nieuwe thuis .

Alle info omtrent Cloe , adoptie , meter en peterschap stuur vlug een mailtje naar deperroamor@gmail.com

Update Lisa .

Helaas hebben ze niet echt de oorzaak kunnen vinden van Lisa haar probleem , de bloedwaarden blijven heel slecht , ze zijn toch begonnen met de opstart van

Medicatie voor haar leishmania .

De dierenartsen zijn niet erg hoopvol , maar we geven nog niet op .

Lisa was ook heel ongelukkig in de kliniek , vandaar hebben ze haar terug naar huis laten gaan .

En wordt ze verder bij bimba opgevolgd .

Mogen wij u steun vragen voor Lisa 🙏🙏🙏

Dit is Lisa , ze werd vorig vorig weekend in erbarmelijke toestand gered door de vrijwilligers van Bimba ( Spanje )

Vastgeketend en achtergelaten door haar eigenaars , verschrikkelijk .

Lisa werd meteen naar de dierenarts gebracht , een infuus aangelegd en de eerste bloedtesten gedaan .

Helaas is ze ook positief voor leishmania , Lisa deed het goed deze week , met het infuus , beetje per beetje eten , de liefde van iedereen en de andere hondjes .

Maar gisteren sloeg het noodlot toe , Lisa ging achteruit ze werd met spoed naar de dierenkliniek in Madrid gebracht , haar bloedwaarden zijn zo slecht dat ze een bloedtransfusie heeft gekregen , ook dankzij de transfusie blijft haar bloed heel slecht , ze gaan beenmerg trekken echo’s nemen alles om uit te zoeken wat hier de oorzaak van kan zijn .

Wij geven Lisa nog niet op , we blijven vechten en hopen dat ze het gaat halen .

Maar we kunnen dit niet alleen , wij en Lisa hebben u steun nodig 🙏

Ik wil alvast Jennyfer Gvrt duizendmaal bedanken , ze schenkt haar meterschap aan Lisa 🥰🥰🥰

Duizendmaal dank u voor de steun /donatie

Sara Vertongen 🥰🥰🥰

Boudewijn - Breet 🥰🥰🥰

Y.Lakenman -Wennink 🥰🥰🥰

Wie Lisa ook wil meesteunen kan dit doen op

Esperanza de perros

BE68 7360 5526 7634

Lisa

Samen sterk voor Lisa ❤️

Patrick🥰

Patrick zat samen met zijn vriendin Cati in de vangkooi , deze was opgezet voor Cati , we hadden geen idee dat Patrick mee ronddoolde met Cati .

Dankzij Cati is hij nu ook veilig , hij is ook een lieve sociale jongen die het goed doet met de andere honden .

Ook voor hem volgt de uitgebreide info , maar bij interesse stuur een mailtje naar deperroamor@gmail.com

 Esperanza de perros

 

email:deperroamor@gmail.com